Perbėgėlis iš Rusijos neteko darbo JAV dėl savo įsitikinimų

Buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas Andrejus Ilarionovas, kurį dažnai mėgdavo cituoti Lietuvos valstybinė bei nepriklausoma užsakomoji žiniasklaida, prieš savaitę buvo išmestas iš darbo JAV Katono institute Vašingtone. Keista, bet Lietuvos žiniasklaida į šį incidentą neatkreipė jokio dėmesio.

Darbo A. Ilarionovas neteko tik todėl, kad išdrįso viešojoje erdvėje pasidalinti savo nuomone apie sausio 6 d. Kapitolijaus šturmą. Ir ši nuomonė visiškai neatitinka naujos JAV valdžios pozicijos.

A. Ilarionovas pritarė tai nuomonei, kad šis šturmas buvo nukreiptas prieš JAV prezidentą Donaldą Trampą ir tai buvo gerai organizuota demokratų partijos provokacija.

Visą šią situaciją rusų Ekonomistas sulygino su 1933 m. pačių nacių padegtu Reichstagu Vokietijoje.

Žymus Rusijos ekonomistas iš prezidento Vladimiro Putino patarėjo pareigų pasitraukė 2005-tais metais ir netrukus pabėgo į JAV. Nuo to laiko jis aršiai kritikavo Rusijos valstybę todėl jis yra vadinamas „Kremliaus kritiku“. Be to jis dažnai dalyvaudavo Rusijos opozicijos atstovų Vilniuje organizuojamuose „Laisvosios Rusijos forumuose“: kaip nurodyta jo biografijoje, 2018-tais metais jis buvo išrinktas „Laisvosios Rusijos forumo“ Pastoviojo komiteto nariu.

Su visa griežtų sankcijų sulaukusią nuomone galima susipažinti čia.

Parašykite komentarą